Easy halter

15.00

Easy halter gemaakt van zachte webbing. ( cushioned webbing) Mogelijk in alleen de easy halter, easy halter compleet, waar de lijn direct verbonden is met het halter, of een easy halter met losse lijn. De losse lijn is dan 1m50 lang, met een musketon op elke kant, en een ringetje om een handvat van te maken.

Met deze eenvoudige lijn kun je de hond dubbel aanlijnen, dus 1 musketon aan de halsband of tuig, en de andere musketon aan het easy halter.

De easy halter is standaard 1 m totaal. Die past op de meeste honden. De easy compleet is 2 meter in totaal

Soort*

Kleur*

links of rechts*

Total: 15.00

Beschrijving

JJ Easy Halter met bijpassende lijn

Past bijna elke hond door middel van het gemakkelijke schuifsysteem. Je verkrijgt opnieuw controle over de hond, zonder dat hij “gewurgd ” word. Hij bestaat uit 2 lussen, de ene gaat over het hoofd van de hond en om zijn nek. De andere gaat om zijn neus.

Wanneer de hond trekt, trekken beide lussen samen, waardoor er druk op zijn neus  komt en zijn neus enigszins naar de borst word getrokken.

Om de druk kwijt te raken zal de hond niet verder trekken. Dit Easy halter trekt de kop maar iets naar je toe, zodat er minder kans is op nek beschadiging. De zachte druk komt vanaf de zijkant van het hoofd .

 

Als de hond nog geen neus halter gewend is, onderneem dan de volgende stappen:

  1. Houd beide lussen in 1 hand, houd in je andere hand wat lekkers. De hond probeert het lekkers te krijgen door zijn neus door de lussen te steken. Beloon hem met je stem wanneer hij zonder angst  en op de juiste manier het lekkers probeert te pakken. Forceer het niet en wees geduldig.
  2. Als stap 1 goed gaat, doe hem dan de Easy halter om. Doe er nog geen riem aan, maar laat de hond het gewoon dragen. Maak hem op maat door het schuifje richting zijn hoofd te schuiven. Op deze manier blijft de Easy halter op zijn plaats. Beloon met je stem.

(Bij de Easy compleet:, houd de lijn in je hand, maar gebruik je gewone lijn om de hond te begeleiden)

  1. Haal de easy halter weer af, als je hond er ontspannen mee rond kan lopen. Hij mag er niet aan schuren of krabben. Leid hem dan af. Als hij dan stopt met krabben, beloon hem.
  2. Voor de eerste keer met de Easy halter aan naar buiten. Zorg dat je de ene musketon aan je halsband bevestigt, de andere aan de Easy halter. Voer als het nodig is langzaam druk op, op de Easy halter. Laat direct weer ontspannen op het moment dat de hond reageert. Blijf niet trekken, geef ook geen rukjes. Als de hond goed reageert geef hem een beloning. ( stem of snoepje) Bij de easy compleet: kijk bij punt 2.
  3. De juiste manier om de Easy halter om te doen: Open de 2 lussen. De lus met schuifje en de ring komt over zijn hoofd, zodat het uiteinde aan de rechterkant van zijn hoofd uitkomt. De andere lus komt over zijn neus.
  4. Maak hem dan op maat door het schuifje richting zijn hoofd ( en het ringetje) te schuiven.
  5. Hij zit goed als het kruis onder zijn kop zit.